دسته‌بندی نشده

راه های تشخیص آپشن های اصلی از تقلبی در خودروهای وارداتی

راه های تشخیص آپشن های اصلی از تقلبی در خودروهای وارداتی

شاید شما برای خرید خودرویی وارداتی اقدام کرده باشید و واژه های فول آپشن و لو آپشن به گوش‌تان خورده باشد. در بازار آزاد قیمت بین خودروهای وارداتی فول آپشن و لو آپشن تفاوت دارند، بنابراین بهتر است هنگام خرید خودرو علاوه بر سال تولید خودرو به میزان آپشن های آن هم توجه کنید، زیرا برخی از دلالان خودرو می توانند از این طریق کلاه برداری کنند و پول زیادی به جیب بزنند آنها با ایجاد تغییراتی در خودروهای لو آپشن آن ها را به عنوان فول آپشن کارخانه ای به شما می فروشند، در حالی که، ممکن است خودرویی که خریداری کرده اید توسط کارخانه سازنده به صورت لو آپشن تولید شده باشد. این قضیه اکثراً در محصولات برندهای کیا و هیوندای اتفاق می افتد، بنابراین هنگام خرید این دو برند بیش تر توجه کنید.در این مقاله از کارشناس خودروسانیار راه های تشخیص آپشن های اصلی از تقلبی در خودروهای وارداتی را بررسی می کنیم .

کمپانی های خودروساز با توجه به خواسته های مشتریان و همچنین شرایط آب و هوایی منطقه ای که قرار است خودرو کار کند تغییراتی در خودروهای خود ایجاد می کنند و آن ها را مطابق با همان خواسته ها و شرایط به مشتریان تحویل می دهند. به همین منظور، ممکن است دو خودرو با یک مدل و سال ساخت که در ظاهر بسیار به هم شبیه اند در بخش هایی با هم تفاوت داشته باشند. برای مثال، برخی از کشورها برای کاهش مصرف سوخت، خودروها را طوری سفارش گذاری می کنند تا خودروهای وارداتی آن ها با موتورهای کوچک تر و کم توان تر به دست مردم برسد و سرانه مصرف سوخت کشور پایین تر بیاید. برخی دیگر از کشورها مانند کشورهای حوزه خلیج فارس به علت این که در طول سال گرمای بالایی را تجربه می کنند به شرکت های سازنده خودرو سفارش می دهند خودروهایی برای آن ها ارسال کنند که سانروف و گرم کن صندلی و گرم کن فرمان نداشته باشد، از سویی دیگر، به همان دلیل می خواهند خودروهای آن ها به آپشن های سرمایشی مانند سردکن صندلی مجهز باشد. بنابراین با توجه به سفارش گذاری های مختلف ممکن است خودروهایی با ظاهر یکسان اما با باطنی متفاوت در دنیا وجود داشته باشد.

وضعیت خودروهای وارداتی در ایران به چه صورت است؟

وضعیت خودروهای وارداتی در ایران

در این شرایط و با توجه به این سفارش گذاری های مختلف و همچنین با در نظر داشتن این که توسط کشور ما سفارش گذاری خاصی صورت نمی گیرد، شاهد تردد خودروهای وارداتی با آپشن ها و پیشرانه های مختلف هستیم. البته باید گفته شود که پس از تصویب منع واردات خودروهایی با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ cc تقریباً هر مدل از خودروهای وارداتی با یک حجم موتور وارد شدند و کم تر پیش می آید خودرویی با چند نوع موتور و با حجم های مختلف داشته باشیم، اما از نظر آپشن تفاوت های زیادی بین خودروهای وارداتی وجود دارد. برای مثال، خودروهای سفارش اروپا با خودروهای سفارش خلیج دارای آپشن های متفاوتی هستند.

با این تفاسیر، در ایران با خودروهایی با مدل های یکسان اما با تفاوت در آپشن روبه‌رو هستیم که هر کدام از آن ها ممکن است توسط یک کشور دیگر سفارش گذاری شده باشند.

از چه طریقی می توان تشخیص داد خودرویی که خریداری شده است به صورت فابریک فول آپشن بوده یا به صورت دستی فول آپشن شده است؟

تشخیص فابریک بودن یا نبودن آپشن گرم کن یا سردکن صندلی از روی ظاهر دکمه ها و شاسی ها

برای تشخیص می توانید با دیدن دکمه هایی که برای آن آپشن نصب می شوند متوجه شوید که آپشن مورد نظر نصبی است یا نه. دکمه هایی که برای آپشن ها نصب می شوند از نظر ظاهری با دکمه های فابریک تفاوت دارند و از کیفیت پایین تری برخوردارند.

تشخیص فابریک بودن یا نبودن آپشن گرم کن یا سردکن صندلی از روی ظاهر دکمه ها و شاسی ها

 

تشخیص دستی بودن آپشن کیلس (Keyless)

تشخیص دستی بودن آپشن کیلس (Keyless)

 

از راه های تشخیص این که آپشن کیلس (Keyless) خودروی شما دستی‌ست یا نه این است که ببینید بر روی درِ خودروی شما دکمه ای برای باز و بسته کردن درها وجود دارد یا نه. در همه خودروهایی که آپشن کیلس به صورت دستی نصب شده است دکمه ای برای باز و بسته کردن در بر روی درهای جلو وجود ندارد، اما در کیلس فابریک، بر روی درهای جلو دکمه ای قرار دارد که با آن ها می توان درهای خودرو را باز یا بسته کرد.

در اکثر خودروهایی که به صورت کارخانه ای کیلس دارند، دکمه روشن کردن خودرو (Stop /Start Button) اغلب در سمت راست فرمان و روی داشبورد قرار دارد، اما اگر کیلس نصبی باشد، دکمه روشن کردن خودرو بر روی ستون فرمان و در جای سوییچ خودرو نصب می شود.

در برخی از خودروها برای نصب کیلس بخشی از داشبورد را، که در سمت راست فرمان قرار دارد، با گردبر می برند و دکمه را نصب می کنند؛ در این شرایط، با کمی دقت می توان فهمید که در آن قسمت کمی نامنظمی به چشم می خورد.

در خودروهایی که کیلس آن ها دستی نصب شده است برای خاموش کردن خودرو نیاز است پدال ترمز فشرده شود، اما در کیلس های فابریک برای خاموش کردن خودرو نیازی به فشردن پدال گاز نیست.

راه دیگر تشخیص فابریک بودن کیلس داشتن پورت ریموت در خودروست. ریموت برخی از کیلس های قدیمی به گونه ای هستند که با قرار دادن آن ها در درگاهی که درون کنسول وسط یا زیر دکمه های تنظیم کولر قرار دارند، می توان در مواقعی که باتری ریموت ضعیف شده است و یا استارت دکمه ای امواج ریموت را تشخیص نمی دهد (قرارگیری خودرو در نزدیکی منبع امواج مانند سفارت خانه ها) خودرو را روشن کرد. اگر خودروی شما چنین درگاهی را نداشت احتمال این که ریموت شما دستی باشد وجود دارد.

البته باید گفته شود که در خودروهای جدید، ریموت کیلس های فابریک چنین درگاهی ندارند اما فرم قاب آن ها با ریموت کیلس های قدیمی تفاوت دارد.

تشخیص دستی بودن آپشن کیلس (Keyless)

تشخیص دستی بودن آپشن کیلس (Keyless)

 

 

تشخیص دستی بودن مانیتور و دوربین عقب

کیفیت مانیتورهای نصبی نسبت به مانیتورهای فابریک کم تر است و شما با کمی کار کردن با آن ها می توانید بفهمید که مانیتور خودروی شما از کدام نوع است. برخی از مانیتورها نیز هستند که برای نصب آن ها نیاز است قاب جدیدی برای منطبق شدن مانیتور با داشبورد نصب شود و اکثر آن ها به گونه ای قرار می گیرند که به راحتی می توان تشخیص داد که مانیتور موجود توسط کارخانه نصب نشده است.

تشخیص دستی بودن مانیتور و دوربین عقب

 

راه دیگر تشخیص این قضیه این است که در خودروهایی که به صورت فابریک مانیتور دارند تصویر دوربین عقب بر روی مانیتور نمایش داده می شود و در مواردی که مانیتور ندارند تصویر دوربین عقب بر روی آینه وسط نمایش داده می شود. پس اگر خودروی شما مانیتور داشت و تصویر دوربین عقب بر روی آینه وسط فابریک خودرو نمایش داده شد بدانید که مانیتور دستی نصب شده است.

تشخیص دستی بودن مانیتور و دوربین عقب

 

اگر دوربین عقب خودروی وارداتی شما دارای قابی نقره ای بود و یا شکل و شمایل آن به صورت دایره ای بود، بدانید که دوربین عقب شما دستی نصب شده است. تقریباً همه کارخانه های دوربین عقب را بر روی سپر خودرو نصب نمی کنند و آن را یا در بالای محل نصب پلاک جانمایی می کنند و یا زیر لوگوی خودرو، پس اگر دوربین خودروی شما بر روی سپر خودرو نصب شده بود و برای نصب بر روی سپر حفره ای ایجاد شد، دوربین عقب به صورت دستی نصب شده است.

تشخیص دستی بودن پدل شیفترها

یکی از راه های تشخیص پدل شیفتری که دستی نصب شده این است که در هنگام حرکت هر کدام از پدل های مثبت یا منفی را فشار دهید، اگر تعویض دنده صورت گرفت یعنی احتمال فابریک بودن پدل شیفترها وجود دارد، اما اگر برای عمل کردن آن ها نیاز بود دسته دنده بر روی حالت Manual قرار گیرد یعنی پدل شیفتر خودروی شما به صورت دستی نصب شده است. برخی از خودروهای موجود در بازار در تیپ (Type) های مختلف عرضه شده اند، اما در همه آن ها کامپیوترهای کنترلی گیربکس یکسان اند، بنابراین در تیپ های پایین تر این خودروها می توان پدل شیفتر را طوری نصب کرد که مانند حالت فابریک و بدون نیاز به قرار دادن دسته دنده در حالت Manual عمل کند.

از نظر ظاهری پدل شیفترهای افترمارکت با فابریک بسیار شبیه هم اند و از این طریق نمی شود افترمارکت بودن آن را تشخیص داد.

تشخیص دستی بودن پدل شیفترها

 

تشخیص تعداد دقیق ایربگ ها

تعداد خودروهای دو ایربگ واردشده به کشور کم نیست و چون کم تر بودن تعداد ایربگ یک نقص امنیتی محسوب می شود، بنابراین اختلاف قیمتی که این کمبود به وجود می آورد نسبت به دیگر کمبودها بیش تر است. به همین دلیل، برخی از افراد سودجو با تغییر در قاب های پلاستیکی روی ستون ها و همچنین اضافه کردن تکه پارچه ای با نوشته Airbag در کنار صندلی ها، ظاهر درون کابین خودرو را طوری تغییر می دهند که خریدار به راحتی گول می خورد و نتیجه گیری می کند که خودروی مورد نظر فول ایربگ است.

برخی دیگر نیز خودروهایی که ایربگ‌شان عمل کرده و ایربگ جدید جایگزین نشده است را با تعویض قاب پلاستیکی روی ایربگ و خاموش کردن چراغ خطای ایربگ با استفاده از مقاومت یا کور کردن آن به عنوان خودروی عادی که دارای ایربگ است می فروشند. برای تشخیص این قضیه بهتر است با مراجعه به تعمیرگاه ها و استفاده از دستگاه دیاگ متوجه شوید که وضعیت سلامت و تعداد ایربگ های خودرو چگونه است. راه تشخیص این که چراغ ایربگ کور شده است یا نه تنها با باز کردن سوییچ امکان پذیر است، به این صورت که، پس از باز شدن سوییچ چراغ های ایربگ باید برای مدت کوتاهی روشن شوند، در صورتی که، چراغ ایربگ روشن نشد احتمال این که چراغ ایربگ کور شده باشد وجود دارد.

 

تشخیص وضعیت آپشن خودرو از روی جنس صندلی ها

یکی از راه های تشخیص این که چرم صندلی ها فابریک است یا نه مطابقت دوخت و جنس چرم به کاررفته در صندلی ها و رودری هاست. اگر نوع دوخت، رنگ نخ به کاررفته و جنس چرم صندلی ها با رودری ها متفاوت بود باید در مورد خودروی مورد نظر بیش تر بررسی کنید و از فابریک بودن آپشن های آن مطمئن شوید.

از سویی دیگر، پارچه ای بودن صندلی ها دلیلی برای لو آپشن بودن خودرو نیست، زیرا برخی از خودروهای سفارش خلیج دارای روکش پاچه ای اند، چراکه در دمای هوا در آن نقاط بالاست و تودوزی چرم برای سرنشینان بسیار آزاردهنده است. برخی از لندکروزرها و کمری ها از نظر آپشنی فول حساب می شوند، اما دارای صندلی های پارچه ای اند.

تشخیص نصبی بودن رادار نقطه کور (Blind Spot Radar)

یکی از راه های تشخیص این که رادار نقطه کور به صورت دستی نصب شده این است که بدانید خودروی مورد نظر به طور کلی در نسخه های فول آپشن دارای رادار نقطه کور است یا نه. برخی از خودروها به طور کلی دارای رادار نقطه کور نیستند، اما می بینیم که در برخی از آن ها این آپشن به صورت افتر مارکت نصب شده است.

تشخیص نصبی بودن رادار نقطه کور (Blind Spot Radar)

 

رادارهای نقطه کوری که به صورت افترمارکت نصب می شوند در زمانی که خودرو ثابت است هم در مدار می مانند و به فعالیت خود ادامه می دهند. این رادارها حتا خودروهای ثابت را نیز خطر تلقی می کنند.

تشخیص نصبی بودن دوربین ۳۶۰

اکثر دوربین ۳۶۰ درجه هایی که دستی نصب می شوند دارای کیفیت تصویر پایین و همچنین کالیبراسیون خوبی نیستند و شما می توانید با استفاده از آن ها به راحتی این تفاوت را متوجه شوید. البته راه دیگر تشخیص این قضیه این است که ببینید آیا خودروی مورد نظر شما به طور فابریک چنین آپشنی دارد یا نه. اگر چنین آپشنی به صورت فابریک توسط کارخانه بر روی این خودرو نصب نشد، بدانید که دوربین ۳۶۰ آن خودرو دستی نصب شده است.

 

تشخیص آپشن های فابریک خودروی مورد نظر از روی کد VIN

تشخیص آپشن های فابریک خودروی مورد نظر از روی کد VIN

 

 با استفاده از کد VIN و از طریق نمایندگی آن برند می توانید اطلاعات دقیق تولید آن خودرو و همچنین آپشن های فابریکی که بر روی آن نصب شده است آگاه شوید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *