دسته‌بندی نشده

معرفی خودرو لاماری ایما آرین موتور

بعد از راه‌اندازی سایت فروش اینترنتی آرین موتور، حالا حدس و گمان‌ها درباره قیمت خودرو لاماری ایما، دوباره شروع شده است. طبق اطلاعات بارگذاری شده در سایت فروش این شرکت، قیمت نهایی خودرو لاماری، معادل 980 میلیون تومان اعلام شده است. البته هنوز مشخص نیست که این قیمت، با احتساب هزینه‌های جانبی و مالیات است یا خیر. از آنجایی که شرکت آرین موتور، واکنشی درباره قیمت خودرو ایما، نشان نداده است، پس همچنان باید برای اعلام قیمت لاماری، منتظر بمانیم.

معرفی خودرو لاماری ایما آرین موتور

 

فهرست مطالب

بازگشت آرین پارس موتور به بازار سواری ها

فورتینگ در چین ؛ لاماری در ایران

بررسی طراحی لاماری ایما

مشخصات فنی لاماری ایما

بررسی آپشن های ایما

رقیبان لاماری ایما در ایران

قیمت لاماری ایما

 

بازگشت آرین پارس موتور به بازار سواری‌ها

شرکت آرین پارس موتور به صورت رسمی از اولین خودروی تولید داخل خود به اسم ایما – Eama – که از این به بعد قرار است با برند لاماری – Lamari – راهی بازار شود، رونمایی کرد.

بعد از عرضه میتسوبیشی و DS در قالب واردات و با در نظر گرفتن مباحث اقتصادی و ممنوعیت‌های مربوطه، شرکت آرین پارس موتور سراغ یک محصول چینی رفت که طبق پیش‌بینی‌ها باز هم یک کراس‌اور توربوشارژ است. آنطور که مدیران این شرکت می‌گویند، فعالیت‌های مربوط به مونتاژ خودروهای سواری آرین پارس موتور از این به بعد در قالب برند لاماری عرضه خواهد شد و ایما اولین عضو این خانواده است.

این خودرو که در حقیقت همان دانگ‌فنگ T5 EVO به حساب می‌آید، ماحصل دیگری از گسترش فعالیت‌های دانگ‌فنگ در ایران است. شرکتی که پیش از این یک بار طعم تلخ تحریم‌ها را در کنار ایران‌خودرو چشیده بود، ولی اکنون قصد دارد به استراتژی متفاوت و با تکنیک ریبجینگ، بار دیگر شانس خود را در بازار خودروی کشور بیازماید. درست مانند پروژه‌ای که پیش‌تر با گروه بهمن (دیگنیتی)، فردا موتور (SX5) و احتمالاً در آینده با ایستا موتور (AX7 Pro) به اجرا خواهد گذاشت.

احتمالاً این چینی در کارخانه «آرین پارس موتور» به تولید می‌رسد؛ کارخانه‌ای که در اختیار شرکت آرین دیزل و هم‌اکنون محصولاتی تجاری جک (JAC) یعنی جک سانری و انواع کامیونت جک را مونتاژ می‌کند.

فورتینگ در چین؛ لاماری در ایران

ماشین لاماری

سال 2019 خبر مهمی از چین شنیدیم؛ خودروسازی دانگ‌فنگ (DFM) خبر داده بود که نام زیرمجموعه خودروسازش، یعنی فنگ‌ژینگ (Fengxing) را می‌خواهد تغییر دهد تا محصولات این برند را با نام و لوگویی جدید، دوباره به بازار چین بفرستد. اما 2019 تمام شد و اتفاقی نیفتاد؛ سال 2020 هم آمد و رفت و بازهم خبری نشد. تا اینکه سرانجام از سال 2021، دانگ‌فنگ نام جدید این برند را فورتینگ (Forthing) اعلام کرد و لوگوی شیرنشان آنرا رونمایی نمود.

اگر برند فورتینگ را نمی‌شناسید، باید بگوییم همان شرکتی است که قبلا هم خودروهای معروفی را با لوگوی دانگ‌فنگ به بازار فرستاده؛ ازجمله کراس‌اور دانگ‌فنگ T5 و سدان دانگ‌فنگ S50 که قرار بود در سال 1399 و توسط خودروسازی آذویکو، در کشورمان مونتاژ شود اما نشد که نشد! حتما برای‌تان جالب خواهد بود که بدانید کراس‌اورهای شرکت خودروسازی فرداموتور، یعنی فردا SX5 و فردا SX6 نیز هردو محصول فورتینگ هستند.

عکس

اما نخستین محصولی که با برند جدید فورتینگ به بازار چین عرضه شده، کراس‌اوری کامپکت است که چینی‌ها نامش را T5 EVO گذاشته‌اند اما در بازار ایران آنرا با نام لاماری ایما می‌شناسیم. حتما با شنیدن نام این، حدس زده‌اید که ارتباطی با دانگ‌فنگ T5 دارد که حالا به فورتینگ T5 تغییر نام داده است. حدس‌تان درست است! هردوی این خودروها از پلتفرمی مشترک بهره می‌برند و موتور و گیربکس یکسانی دارند.

بررسی طراحی لاماری ایما

طراحی لاماری ایما

سبک و سیاق بصری لاماری ایما، برگرفته از جریان نوظهوری خودروسازی در چین است. پدیده استفاده از چراغ‌های باریک که نسخه‌های مشابه آن را روی ام‌وی‌ام X22 Pro و کرمان موتور K7 هم دیده‌ایم. این زبان گرافیکی ابتدا توسط جیپ چیروکی معرفی شد و حالا تبدیل به یکی از ترندهای اصلی خودروسازان نوگرای چینی شده است.

ایما بی‌تردید با توجه به فرم چراغ‌ها و صد البته حالت خاص جلوپنجره خود، با زبانی خشن و تهاجمی صحبت خواهد کرد که این روزها مشتریان جوان‌تر را هم مخاطب قرار می‌دهد. استفاده از الگوی مه‌شکن‌های بزرگ عمودی در کنار گریل عظیم‌الجثه، می‌تواند ایما را تبدیل پیشگام سبک طراحی‌های اروپایی‌پسند کند.

نکته جالب توجه در طراحی این خودرو دقت در اجرای زوایای روی گلگیرهای جلو و عقب بوده است. درست برخلاف بسیاری از کراس‌اورهای هم‌وطن که در نمای جانبی خود ساده و محافظه‌کار رفتار کرده‌اند.

در نمای عقبی نیز می‌توان نوار زیبا و سرتاسری LED را دیده که هماهنگی معنادار با چراغ سوم ترمز آرواره‌ای آن دارند. رینگ‌های عریض و روف لاین منطقی، لاماری ایما را تبدیل به یک کراس‌اور چشم‌نواز کرده است.

LED لاماری ایما

در طراحی داخلی با حذف دکمه‌های مکانیکی، بخش عمده‌ای از رابط کاربری به یک نمایشگر دیجیتالی سرتاسری واگذار شده که در یک سوی خود اطلاعات و سرگرمی را به نمایش درمی‌آورد و در سوی دیگر داده‌های مربوط به پشت فرمان را. به نظر می‌رسد ایده استفاده از دریچه‌های تهویه مطبوع دایره‌ای با طراحی خاص، ادای احترامی به‌ویژه به مدل‌های جدید مرسدس‌بنز بوده است.

یکی از جزئیات خاص لاماری ایما، محفظه موتور آن بود که به طرزی عجیب مانند یک پکیج سربسته بخشی از المان‌های فنی را زیر خود پنهان کرده بود.

مشخصات فنی لاماری ایما

لاماری ایما را می‌توان قوی‌ترین کراس‌اور 1.5 لیتری بازار ایران قلمداد کرد. چراکه توان 195 اسب‌بخاری و گشتاور 285 نیوتن‌متری آن دست‌کم روی کاغذ بی‌رقیب است. همانطور که انتظار می‌رفت، این پیشرانه نیز با فناوری میتسوبیشی توسعه پیدا کرده است. جعبه‌دنده لاماری 7 سرعته دوکلاچه و سیستم انتقال قدرت آن FWD محور جلو است.

اگرچه هنوز اطلاعات مربوط به شتاب صفر تا صد و سرعت نهایی آن منتشر نشده ولی با در نظر گرفتن این خروجی و لحاظ کردن وزن 1.5 تنی آن می‌توان پیش‌بینی کرد که با خودرویی چابک طرف باشیم.

از دیگر اطلاعات فنی این خودرو می‌توان به مصرف سوخت 7.5 لیتری و باک 55 لیتری آن اشاره کرد. در ضمن بد نیست بدانید فضای قسمت بار ایما 480 لیتر برآورد شده است.

مشخصات فنی لاماری ایما

بررسی آپشن‌های ایما

در کاتالوگ رسمی این خودرو تجهیزات استانداردی مانند سیستم تهویه اتوماتیک با پاکسازی هوای کابین، کروز کنترل تطبیقی، سیستم ورود و استارت بدون کلید، درب صندوق برقی، رادار پارک جلو و عقب، دوربین 360 درجه، سیستم پایش فشار باد تایرها، سیستم کنترل کشش، سیستم کنترل پایداری، ترمز کمکی، سیستم نگهدارنده در سربالایی، سیستم کمکی در سرازیری، نورپردازی داخلی با 64 رنگ، شش کیسه هوا، پاور ویندوز، سانروف، سیستم صوتی مجهز به نویگیشن، سیستم تشخیص صدا، سقف پانوراما، تریم داخلی چرم مصنوعی، صندلی برقی راننده 6 حالته، رینگ آلومینیومی 19 اینچی و فرمان کمکی برقی اشاره کرد.

آپشن های ایما

هم‌چنین گفته می‌شود لاماری ایما در تست تصادف موسسه CNCAP چین موفق به دریافت پنج ستاره ایمنی شده است.

رقیبان لاماری ایما در ایران

در بازار چین، خودروهایی مانند چانگان CS55 پلاس و هاوال H6 ازجمله رقبای اصلی لاماری ایما هستند. اما در بازار ایران، کراس‌اور لاماری ایما باید با انبوهی از رقبای هم‌وطنش رقابت کند؛ از کی‌ام‌سی K7 کرمان موتور بگیرید تا دیگنیتی بهمن موتور، از اسکیلاس T60 شهر خودرو و سوئیست DX3 دیار خودرو بگیرید تا چری تیگو7 پرو مدیران خودرو و دوقلوهای SWM سیف خودرو.

قیمت لاماری ایما

در بازار چین، قیمت فورتینگ T5 EVO از حدود 100 هزار یوآن شروع شده و تا 137 هزار یوآن هم بالا می‌رود؛ یعنی تقریبا 15 تا 21 هزار دلار باید برای خریدنش هزینه کنید. با این حال یکی از بحث‌برانگیزترین آیتم‌های مربوط به لاماری ایما، قیمت فروش آن است. چیزی که تا این لحظه هنوز اشاره به آن نشده است. حتی مدیران شرکت آرین پارس موتور نیز از اشاره به رقبای این خودرو پرهیز می‌کنند. به نظر می‌رسد این اقدام به دلیل فضای سیاسی موجود در کشور و احتمال حصول نتیجه در مذاکرات احیای برجام باشد که به طور حتم تأثیر عمیقی روی اقتصاد کشور و شرایط ارزی می‌گذارد.

قیمت لاماری ایما

با این حال تأیید شده است که قیمت خارجی این خودرو 20 هزار دلار است. از این حیث می‌تواند در بازه قیمتی بهمن دیگنیتی قرار بگیرد که قیمت کارخانه‌ای آن 859 میلیون تومان است؛ اما نکته مهم اینجاست که ایما در مدل پایه خود راهی بازار کشور شد و مدیران آرین پارس موتور هم درباره رقابتی بودن قیمت عرضه آن وعده مساعد داده‌اند.

 

با همه این‌ها، هنوز تا زمان عرضه نهایی این خودرو که اواخر اردیبهشت 1401 اعلام شده، باید صبر کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *