مزایا و معایب رانا پلاس موضوع این مقاله از سری مقالات کارشناس خودرو سانیار است که قصد داریم به بررسی نقاط قوت و نقاط ضعف این سدان تازهوارد به بازار داخلی بپردازیم؛ هرچند که میدانیم احتمالا نسبت به شنیدن کلمه پلاس آلرژی پیدا کردهاید، ولی ما را ببخشید.
از آنجا که این خودرو یکی از تولیدات اقتصادی محبوب بازار کشور به شمار میرود، بنابراین بهتر است به ادامه مطلب توجه کنید تا اگر یک روز نیت خرید آن را کردید، نسبت به نقاط قوت و ضعف رانا پلاس، این سدان جمعوجور شهری شرکت ایران خودرو اطلاعات نسبتا کاملی داشته باشید.
معرفی رانا پلاس
در ابتدای مقاله مزایا و معایب رانا پلاس به معرفی این خودرو میپردازیم. ایران خودرو طی دو سه سال اخیر بهجز سدان تارا خودروی کاملا جدید دیگری به مشتریان خود ارائه نداده و این قضیه برای بزرگترین خودروساز کشور یک ایراد بزرگ محسوب میشود؛ چراکه خودروسازان کوچکتر و مونتاژکاران محصولات چینی حتی در دوران تحریم هم دست از کار نکشیدند و روزبهروز در حال افزودن مدلهای تازه چینی به لیست تولیدات خود هستند. بنابراین شرکت ایران خودرو هم برای آنکه فعلا و در روزگار تحریم بتواند تا حدی انتقادات را از خود دور کند، تصمیم گرفت نسخه پلاس بعضی محصولات فعلی را به بازار ارائه دهد که ازجمله آنها میتوان به رانا پلاس اشاره کرد.
رانا پلاس در اصل نمونه اصلاحشده رانا LX است که مهمترین تغییرات آن شامل بخشهایی مثل تغییر گرافیک چراغهای جلو و عقب، قاب آینهها، طرح جدید جلوپنجره، تغییر غربیلک فرمان و استفاده از فرمان پژو 207 همراه با دکمههای کنترل، طرح جدید رودریها، صندلیها مشابه پژو 207، صفحه کیلومترشمار جدید، تغییر دسته راهنما و دسته برفپاککن و ارتقاء سیستم رادیوپخش میشود. استانداردهای آلایندگی موتور tu5 این خودرو هم به یورو 5 رسیده تا آلایندگی کمتری وارد محیط زیست کند.
مزایای رانا پلاس
حال نوبت آن رسیده که در ادامه مقاله ” مزایا و معایب رانا پلاس ” به سراغ معرفی مزیتهای این سدان ایرانی برویم.
مزیت اول: برخورداری از پیشرانه کماستهلاک با آلایندگی یورو 5
پیشرانه شانزده سوپاپ tu5 پژو اصولا یک موتور نسبتا کماستهلاک در جمع پیشرانههای پرفروش داخلی بهحساب میآید و گزینه مناسبی برای بازار ایران است. این موتور 1.6 لیتری، 105 اسب بخار بهعلاوه 142 نیوتن متر گشتاور را در اختیار راننده رانا پلاس میگذارد و از نظر استهلاک یا مصرف سوخت، جزو مقرونبهصرفهترین موتورهای خودروهای تولید داخل بهحساب میآید. بهویژه که در حال حاضر استاندارد آلایندگی آن به یورو 5 هم ارتقا پیدا کرده و از نظر مسائل محیط زیستی امتیاز بهتری نسبت به قبل کسب میکند.
مزیت دوم: فراوانی قطعات یدکی
یکی دیگر از مزایای رانا پلاس فراوانی قطعات یدکی این خودرو است. همه ما دوست داریم که ماشینمان خراب نشود، اما وقتی هم که چنین شد، بهراحتی و با قیمت مناسب بتوانیم تمام قطعات مورد نیاز آن را در بازار پیدا کنیم. قطعات موتور TU5 و گیربکس 5 سرعته دستی رانا پلاس بهراحتی در بازار ایران پیدا میشود و قیمتهای مناسبی هم دارند؛ بنابراین اگر این ماشین خراب شد، مالک آن نباید خیلی ناراحت شود و با مراجعه به اکثر تعمیرگاههای ریزودرشت موجود در سطح شهر، میتواند ماشین خود را تعمیر کرده و دردسر زیادی از این نظر تحمل نکند.
مزیت سوم: تجهیزات رفاهی بیشتر از رانا LX
همانطور که اشاره کردیم، رانا پلاس نسخه اصلاح شده و بهبودیافته رانا محسوب میشود و در این بین امکانات بیشتری نسبت به مدل قبلی ارائه میدهد. ازجمله تجهیزات رفاهی این خودرو داخلی میتوان به کروز کنترل، حسگر پارک عقب، سیستم هشداردهنده با نمایشگر، ترمز دیسکی عقب به صورت سفارشی، ترمزهای ضد قفل ABS و EBD، چراغهای مهشکن جلو و عقب، فرمان هیدرولیک با دکمههای کنترل سیستم صوتی و کروز کنترل، صفحه کیلومترشمار جدید، آنتن اکتیو، دو عدد کیسه هوا، ساعت دیجیتال و آینههای بغل با تنظیمات برقی اشاره کرد.
معایب رانا پلاس
پس از بررسی نکات مثبت، در ادامه مقاله ” مزایا و معایب رانا پلاس “، به سراغ معایب و ایرادات این خودرو میرویم.
ایراد اول: کیفیت ساخت نهچندان دلچسب
معضل کیفیت ساخت پایین تنها به رانا پلاس محدود نمیشود و اکثر تولیدات اقتصادی خودروسازان داخلی از یک همچین مسئلهای کمابیش رنج میبرند. بنابراین نباید خیلی از این بابت به رانا پلاس خرده گرفت، اما به هر حال مسئله کیفیت ساخت و بهویژه کیفیت متریال کابین میتواند یک نکته منفی در کارنامه رانا پلاس به شمار بیاید.
در بخش قطعات فنی هم این مشکل تاحدودی وجود دارد و کیفیت اجزای موتور و گیربکس این خودرو نسبت به محصولاتی مثل رنو تندر 90 در سطح پایینتری ارزیابی میشود.
ایراد دوم: عایقبندی تقریبا ضعیف کابین
عایقبندی نسبتا ضعیف کابین از دیگر از معایب رانا پلاس است که شاید ناراحتی بعضی افراد را به دنبال داشته باشد. اصولا صداها و نویزهای مزاحم محیط بیرون در کابین رانا پلاس تاحدی شنیده میشوند و میتوانند گاهی اوقات موجب آزار سرنشینان این خودرو شوند. همچنین لرزشها و کوبشهای جاده نیز وارد کابین خواهد شد که این مورد هم میتواند در برخی مواقع برای سرنشینان تا حدی آزاردهنده و ناراحتکننده باشد.
ایراد سوم: فضای تقریبا ناکافی ردیف دوم
فاصله بین محور چرخهای رانا پلاس معادل 2445 میلیمتر است و یکی از کوچکترین فاصلههای محوری را دارد؛ به همین دلیل هم فضای صندلیهای ردیف دوم آن در قیاس با محصولاتی مثل سمند، پژو 405، پژو پارس و… محدودیت بیشتری را برای سرنشینان ایجاد میکند. بهخصوص افراد بلندقد از حضور در صندلیهای عقب رانا پلاس خیلی خوشحال نمیشوند و راحتی چندانی در این بخش نخواهند داشت. بنابراین فضای محدود ردیف عقب هم به نقاط ضعف رانا پلاس اضافه خواهد شد.
جمعبندی مزایا و معایب رانا پلاس
به انتهای مقاله مزایا و معایب رانا پلاس رسیدیم. اصولا محصولات اقتصادی تولید داخل با معایبی مثل کیفیت ساخت پایین و سروصدای کابین مواجه هستند و از این نظر نمیتوانند رضایت کامل مشتریان را جلب کنند. بنابراین اگر به فکر خرید رانا پلاس یا محصولات مشابه هستید، باید بدانید که احتمالا اکثر رقبای این خودرو و خودروهایی در این رنج قیمتی نیز از چنین نقاط ضعفی رنج میبرند و نمیتوانند رضایت شما را به طور کامل در این موارد به دست آورند. با توجه به قیمت رانا پلاس درمجموع میتوان گفت که بهعنوان یک خودرو کماستهلاک با توان فنی مناسب و مصرف سوخت پایین، یکی از گزینههای مناسب داخلی برای خانوادههای کمجمعیت محسوب میشود.