تارا صفر کیلومتر بخرم یا بسترن b30 کارکرده؟ شاید این سوال در هنگام خرید خودروی مورد علاقتان پیش آمده باشد. در همین راستا ما تصمیم گرفتیم در این مقاله از کارشناس خودرو سانیار این دو سدان را از نظر طراحی و مشخصات فنی بررسی کنیم تا در نهایت تصمیم بهتری در خرید بسترن B30 یا تارا داشته باشید.
مشتریانی که قصد خرید یک سدان جمعوجور با سطح قابل قبولی از امکانات رفاهی، جلوههای بصری و توان فنی را دارند، هم اکنون در بازار کشورمان با دو گزینه تارا صفرکیلومتر و بسترن b30 کارکرده به عنوان رقیبان یکدیگر مواجه خواهند شد؛ چرا که در حال حاضر محدوده قیمت تارا صفرکیلومتر اتوماتیک تقریبا در بازه قیمت نمونههای کارکرده بسترن بی ۳۰ جای میگیرد. بنابراین احتمالا برخی افراد در خرید یکی از این دو سدان چینی و ایرانی با ابهاماتی روبرو خواهند بود.
تارا ایران خودرو
در ابتدای مقاله ” تارا صفر کیلومتر بخرم یا بسترن b30 کارکرده؟ به معرفی تارا ایران خودرو ” میپردازیم. شرکت ایران خودرو ابتدا قرار بود با مشارکت کمپانی پژو-سیتروئن مدل پژو 301 را روانه بازار ایران سازد، اما به دلیل شروع تحریمها این همکاری به فرجام نرسید و خودروی پسابرجامی موردنظر صرفا در قالب چند نمونه وارداتی مهمان جادههای ایران شد.
ولی از آنجا که شرکت ایران خودرو حق استفاده از پلتفرم پژو 301 را از کمپانی فرانسوی خریداری کرده بود، مهندسان این شرکت دست به کار شده و پس از اعمال برخی تغییرات، نمونه فیسلیفت سدان فرانسوی را با نام کی 132 به مخاطبان خود معرفی کردند. بعد از مدتی نیز نام ایرانی تارا برای این پروژه برگزیده شد و از سال 1400 شاهد ورود این محصول ایرانی به بازار خواهیم بود. تارا در دو مدل دستی MT و اتومات AT به دست مشتریان خواهد رسید که نمونه اتوماتیک آن از لحاظ قیمت رقیب بسترن بی 30 کارکرده به حساب میآید.
از منظر ظاهری باید گفت که گرچه ناهماهنگیهایی میان طرح نمای جلو و عقب و همچنین فرم پروفیل جانبی این خودرو مشاهده میشود، اما احتمالا استقبال از آن در بازار کمتنوع ایران بالا خواهد بود و حتی شاید برخی مشتریان ظاهر تارا ایکو را به شمایل بسترن ترجیح دهند. در مورد طراحی کابین هم میتوان اذعان داشت که نمایی نسبتا کلاسیک و اقتصادی برای داشبورد تارا در نظر گرفته شده و از این حیث برتری چندانی نسبت به رقیب چینی از خود بروز نمیدهد.
در ادامه تارا صفر کیلومتر بخرم یا بسترن b30 کارکرده؟ به بررسی مشخصات فنی تارا میپردازیم. کارشناسان ایران خودرو با بهروزرسانی موتور TU5 پژو 206 و ارتقاء توان آن تا 113 اسب بخار به همراه 144 نیوتنمتر گشتاور، این پیشرانه 1.6 لیتری تنفس طبیعی را در خودرو تارا به کار گرفتهاند. وظیفه انتقال قدرت به سمت چرخهای جلو نیز برعهده گیربکس اتوماتیک 6 سرعته ساخت شرکت DAE گذاشته شده که قبلا امتحان خود را در دنا پلاس توربو اتوماتیک پس داده است.
حداکثر سرعت تارا اتوماتیک حدود 190 کیلومتر بر ساعت اعلام شده، اما ایران خودرو به طور دقیق نسبت به مباحثی همچون شتاب 0 تا 100 و مصرف سوخت تارا اظهارنظر نکرده است. با این حال انتظار داریم که شتاب این خودرو چیزی در حدود 12.5 ثانیه باشد و میانگین مصرف سوخت آن نیز به حولوحوش 6.7 لیتر در صد کیلومتر برسد. با این حساب میتوان گفت که عملکرد فنی و میزان چابکی تارا نیز نزدیک به حریف خواهد بود.
با توجه به لیست امکانات تارا اتوماتیک باید گفت که این خودرو برخلاف دیگر محصولات داخلی از امکانات مناسبی بهویژه در زمینه سیستمهای کنترل کشش و پایداری بهرهمند است و امکانات رفاهی آن میتواند موجب خرسندی اکثر مشتریان شود. از جمله آپشنها و امکانات رفاهی تارا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کروز کنترل، تهویه دستی دیجیتال، نمایشگر ۷ اینچی لمسی، درگاه usb، بلوتوث و میرور لینک، تنظیم برقی ارتفاع نور جلو، دیلایت، آینه جانبی برقی تاشونده، فرمان برقی با کلیدهای کنترل، سنسور فشار باد تایر و نور و باران، دوربین دید عقب، صندلی راننده با تنظیمات ۴ حرکته برقی و دو حرکته دستی، تنظیم صندلی سرنشین دو حرکته برقی و دو حرکته دستی، ورود و استارت بدون کلید، سانروف، چهار کیسه هوا، ایموبلایزر، سیستمهای کنترل کشش و پایداری و سامانه کنترل توقف در سربالایی مهمترین امکاناتی هستند که در لیست آپشنهای تارا اتوماتیک به چشم میخورند.
بسترن b30
حال نوبت آن رسیده که در مقاله تارا صفر کیلومتر بخرم یا بسترن b30 کارکرده؟ به سراغ سدان چینی برویم. بسترن b30 یک سدان کامپکت چینی محسوب میشود که طی سال 2015 توسط کمپانی بزرگ و دولتی FAW به بازار راه پیدا کرد. حوالی سال 96-95 بود که این خودرو نظر مسئولان شرکت بهمن را به سوی خود جلب کرد و کمی بعد در ایران حاضر شد. بسترن بی 30 اندک زمانی پس از ورود به بازار به سد تحریمها برخورد و تولید آن بسیار کاهش یافت.
بسترن b30 نسبت به تولیدات کلاسیک خودروسازان داخلی، ظاهری نوین را ارائه میدهد، اما در قیاس با خودروهای جدیدتر، تقریبا ساده و کم هیجان جلوه میکند؛ به حدی که باید گفت ظاهر آن بهتدریج در حال از دست دادن طرفداران خود است.
در بحث تارا صفر کیلومتر بخرم یا بسترن b30 کارکرده؟ باید گفت که طراحی داخل کابین بسترن بی 30 نیز شرایط اندکی وخیمتر به نظر میرسد؛ زیرا طرح داشبورد آن ساده و محبوس در زمان گذشته احساس میشود و جای خالی خطوط مدرن در آن کاملا به چشم میآید. متریال به کار رفته در ساخت داشبورد و رودریها نیز از جنس پلاستیک خشک است که درجه کیفی آن خیلی مرغوب و سطح بالا به نظر نمیرسد. منتهی کابین بسترن تقریبا جادار بوده و چهار تا پنج سرنشین بزرگسال میتوانند با محدودیتهای نهچندان آزاردهنده از آن استفاده کنند.
زیر درپوش جلوی بسترن B30 یک موتور چهار سیلندر تنفس طبیعی به حجم 1.6 لیتری آرام گرفته که میتواند نیرویی برابر با 107 اسب بخار قدرت به همراه 155 نیوتن متر گشتاور تولید کند. این نیرو بهواسطه یک گیربکس شش سرعته اتوماتیک به سوی محور جلو ارسال میشود.
با توجه به میزان توان خروجی پیشرانه و همچنین وزن 1270 کیلوگرمی فاو b30، میتوان حدس زد که این سدان چینی عملکردی چندان چابک را از خود بروز نخواهد داد. شتاب صفر تا صد این خودرو حدود 12.6 ثانیه برآورد شده که با حضور سرنشینان بیشتر، قطعا به سوی ارقام بالاتر میل خواهد کرد. البته به دلیل آنکه در اینجا با یک خودروی خانوادگی معمولی طرف هستیم، باید گفت که میزان شتاب و چابکی این اتومبیل میتواند نیازها و احتیاجات رایج مشتریان ایرانی را به خوبی تامین سازد و سبقتگیریهای لازم را بهراحتی انجام دهد.
در ضمن بسترن b30 حدود 6.7 لیتر در هر 100 کیلومتر بنزین مصرف میکند و حداکثر تا 170 کیلومتر بر ساعت نیز سرعت میگیرد. کیفیت سواری این خودرو بهگونهای است که چندان خشک احساس نمیشود و ضربات وارده به کابین خیلی موجب آزار کاربران نخواهد بود.
در این قسمت از مقاله تارا صفر کیلومتر بخرم یا بسترن b30 کارکرده؟ نگاهی به لیست تجهیزات و آپشنهای رفاهی B30 میاندازیم. باید گفت که در این خودرو با یک سری امکانات مرسوم برای خودروهای امروزی مواجه خواهیم شد که رضایت خاطر نسبی اکثر مشتریان را کسب خواهند کرد. البته فقدان تهویه مطبوع اتوماتیک و تنظیم برقی صندلیهای جلو در این میان مورد رضایت کاربران واقع نخواهد شد.
کروز کنترل یا تثبیتکننده سرعت، صفحه نمایش لمسی به قطر 7 اینچ، مسیریاب، دوربین دید عقب، نمایشگر صفحه آمپر با نمایش خطوط کمکی پارک، مهشکنهای جلو و عقب، سامانه کنترل کشش و پایداری، دو عدد ایربگ برای سرنشینان جلو، تهویه مطبوع دستی دیجیتال، تنظیم دستی صندلیهای جلو، فرمان برقی با دکمههای کنترل، دیلایت، اتولایت، آینههای برقی با گرمکن، سانروف و حسگر پارک عقب، شاخصترین تجهیزات رفاهی ایمنی محصول بهمن موتور را شامل میشوند.
نتیجهگیری
درمجموع باید اظهار داشت که در پاسخ به سوال تارا صفر کیلومتر بخرم یا بسترن b30 کارکرده؟ هر دو خودرو تقریبا از بسیاری جهات در یک سطح ظاهر شده و حتی از لحاظ طراحی ظاهری نیز هر کدام بسته به سلیقه مشتریان میتوانند جذاب به نظر برسند، اما در این میان خرید تارا عاقلانهتر به نظر میرسد؛ چرا که این خودرو تازه قرار است از راه برسد، قطعات فنی پیشرانه آن به وفور در دسترس است و خدمات پس از فروش آن باتوجه به نمایندگیهای گسترده ایران خودرو در سراسر ایران، بسیار مطلوبتر از بسترن خواهد بود.
این در حالی است که بسترن بی ۳۰ تقریبا به پایان خود در ایران رسیده و به نظر نمیرسد که گروه بهمن تمایلی به احیای عرضه این سدان کامپکت داشته باشد. بهخصوص که گروه خودروسازی بهمن در حال حاضر مشغول ارائه کراس اوورهای جدیدی همچون فیدلیتی، دیگنیتی و برخی محصولات نوین دیگر تا آخر سال بوده و بعید است که مدل قدیمی بی 30 را مجددا به خط تولید بازگرداند؛ بنابراین تارا اتوماتیک در بازار کنونی گزینهای منطقی بوده و به دلیل بهرهمندی از مزایایی همچون گارانتی چندساله، خدمات پس از فروش گسترده و احتمالا بازار دست دوم قویتر، بر حریف چینی خود برتری خواهد داشت.