دسته‌بندی نشده

انواع خودرو های برلیانس در ایران

انواع خودرو های برلیانس در ایران

بازار خودرو ایران طی سال‌های اخیر به واسطه حضور خودروسازان چینی‌ بسیار متنوع‌تر از دهه‌های گذشته بوده است؛ تا جایی که امروز یکی از بیشترین مونتازها در خطوط تولید خودروسازان ایران،خودروهای چینی‌ است. در این بازار پرتقاضا از خودروهای چینی، برلیانس طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است.

به گزارش کارشناس خودرو سانیار ، برلیانس به عنوان یک خودروساز چینی، یکی از پرطرفدارترین خودروهای این روزهای بازار خودرو ایران محسوب می‌شود که گروه خودروسازی پارس خودرو مسوولیت مونتاز محصولات این برند را بر عهده گرفته است.

گروه خودروسازی brilliance در سال ۲۰۰۳ یک قرارداد همکاری با شرکت BMW منعقد کرد که به نظر می‌رسد شباهت زیاد طراحی ظاهری و داخلی مدل‌های مختلف این برند به بی ام و، کمک زیادی به فروش موفق محصولات این برند کرده است.

در ادامه نگاهی به مشخصات فنی پنج خودرو عرضه شده برلیانس که در ایران توسط پارس خودرو تولید و مونتاژ می‌شود، خواهیم داشت.

برلیانس H230

برلیانس H230

از میان انواع خودروهای برلیانس پارس خودرو ، برلیانس H230 یک سدان اقتصادی است که از سال 2012 در بازار جهانی حضور دارد. در طراحی ظاهری این خودرو ابعاد جلوپنجره و چراغ‌ها، با یکدیگر تناسب خوبی دارند و در ترکیب با خطوط حجم دهنده روی کاپوت و سپر توانسته ظاهری تهاجمی را به این خودرو ببخشد.

در این خودرو مه‌شکن‌های جلو حالتی دایره‌ای و ساده دارند. شباهت شکل چراغ‌های جلو و قاب دور این مه‌شکن‌ها موجب حفظ هماهنگی عناصر نمای روبرو شده است. در نمای جانبی نیز دو خط حجم‌دهنده یکی در قسمت بالا و دیگری در نزدیکی رکاب، چهره‌ای غیریکنواخت و دوست داشتنی به برلیانس H230 بخشیده است. طراحی بدنه این خودرو به نسبت قیمت آن مناسب ارزیابی می شود.

با وجود طراحی ظاهری قابل قبول این خودرو، کابین آن مانند سایر محصولات چینی مونتاژ داخل از کیفیت متوسطی برخوردار است. استفاده از پلاستیک خشک و سخت یکی از معضلاتی است که در اغلب خودروهای ارزان قیمت داخلی مشاهده می‌شود. با این حال، اگر مواد مورد استفاده در کابین را نادیده بگیریم، طراحی داخلی برلیانس H230 از جذابیت‌های زیادی برخوردار است. دریچه‌های کولر کناری، فرم دستگیره‌ها و فرمان این خودرو از طراحی جالبی بهره می‌برند و به نظر می‌رسد که تلاش شده تا طراحی داشبورد برلیانس H230 بهDS3  شباهت داشته باشد.

برلیانس H230 به پیشرانه‌ای 1.5 لیتری با 103 اسب بخار قدرت و 138 نیوتن متر گشتاور مجهز شده است. بیشینه سرعت این خودرو 170 کیلومتر بر ساعت عنوان شده و مصرف سوخت ترکیبی آن نیز 6.4 لیتر در هر 100 کیلومتر است. یک گیربکس 5 سرعته دستی یا 6 سرعته اتوماتیک مسئولیت انتقال نیروی موتور این خودرو به چرخ‌های جلو را بر عهده دارد.

از لحاظ ایمنی H230 با 5 ستاره ایمنی از موسسه C-NCAP در وضعیت مناسبی قرار دارد و به امکاناتی نظیر 2 کیسه هوای ایمنی راننده و سرنشین جلو، سنسور دنده عقب، سیستم ترمز ABS و سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD مجهز شده است. از جمله امکانات رفاهی این خودرو می‌توان به سیستم صوتی با 6 بلندگو، آینه‌های برقی، تنظیم‌کننده نور چراغ‌های جلو، آینه داخلی عقب ضد انعکاس نور و سانروف برقی برای مدل‌های اتوماتیک اشاره کرد.

برلیانس H220

برلیانس H220

برلیانس H220 یک هاچبک شهری جمع و جور است که در واقع نمونه هاچبک خودروی H230 محسوب می‌شود. اگر سپرها و نمای پشتی برلیانس H220 را نادیده بگیریم، می‌توان گفت که این خودرو از لحاظ طراحی هیچ تفاوتی با نمونه سدان خود ندارد.

برلیانس H220 همچون انواع خودروهای برلیانس موجود در بازار کشور، از یک موتور 1.5 لیتری 4 سیلندر 16 سوپاپ با قدرت   103 اسب بخار و گشتاور 138 نیوتن‌متر برخوردار است که با کد BM15L شناخته می‌شوند. نسخه‌های دستی برلیانس H230 با یک گیربکس 5 سرعته و نمونه‌های اتوماتیک آن با گیربکس 6 سرعته عرضه می‌شود. این خودرو از فرمان الکترونیکی برخوردار است که برای خودرویی در این رنج قیمتی امتیاز بزرگی محسوب می‌شود.

مدل‌های دستی و اتوماتیک این خودرو به لحاظ امکانات رفاهی و آپشن شباهت بسیاری با هم دارند، اما نسخه اتوماتیک از تجهیزات بیشتری نظیر سانروف برقی، سنسور دنده عقب، چراغ مه‌شکن جلو و سیستم صوتی پیشرفته‌تر برخوردار است. به لحاظ قیمت برلیانس H220 تفاوت  چندانی با H230 ندارد و در محدوده قیمت 90 میلیون تومان به فروش می‌رسد. نتیجه آنکه با توجه به شباهت‌های عینی این دو خودرو خریداران به‌راحتی می‌توانند تنها بر اساس علاقه خود به خودروهای سدان یا هاچبک یکی از این دو نوع برلیانس را انتخاب کنند.

برلیانس H330

برلیانس H330

برلیانس H330 سدانی دیگر از کشور چین و یکی از انواع خودروهای برلیانس حاضر در بازار کشور است که به لحاظ ظاهری از چهره جذاب‌تر و مدرن‌تری نسبت به برلیانس H230 برخوردار است. اگرچه در برخی مشخصات ظاهری نظیر خطوط حجم‌دهنده شباهت‌هایی میان این دو خودرو مشاهده می‌شود، اما فرم جذاب چراغ‌های جلو و جلوپنجره، گلگیرهای برآمده و خطوط برجسته روی بدنه، موجب ایجاد جلوه‌ای زیباتر در این خودرو شده است.

طراحی داخلی برلیانس H330 در مقایسه با انواع برلیانس‌های موجود در بازار کشور، ازجذابیت‌های خاصی برخوردار است. طراحی دو رنگ داشبورد، فرمان برجسته با روکش چرمی، استفاده از قطعات کرومی برای قسمت میانی داشبورد و روکش چرمی صندلی‌ها از جمله نکات قابل توجه برلیانس H330 محسوب می‌شوند.

برلیانس H330 به پیشرانه ای مشابه مدل‌هایH230 و H220 تجهیز شده(BM15L) و با گیربکس های 5 سرعته دستی و 4 سرعته اتوماتیک به بازار عرضه می‌شود؛ البته در شرایطی که مدل‌های H200 برلیانس  به گیربکس‌های 6 سرعته اتوماتیک مجهز شده‌اند، قرار دادن گیربکس 4 سرعته اتوماتیک بر روی برلیانس‌های سری H300 یک نقطه ضعف بزرگ محسوب می‌شود. ناگفته نماند که در سال 1396 پارس خودرو سری جدید برلیانس‌های H300 را با یک پیشرانه 1.65 لیتری و یک گیربکس ارتقا یافته جدید راهی بازار نمود که در مقایسه با نمونه‌های قبلی از توان خروجی بیشتر و عملکرد بهتری برخوردار بودند.

مصرف سوخت ترکیبی این خودرو 6.4 لیتر برای نسخه دستی و 6.7 لیتر برای نسخه اتوماتیک در هر صد کیلومتر است. از لحاظ ایمنی برلیانس H330 همچون انواع خودروهای برلیانس در وضعیت مناسبی قرار دارد و از دو کیسه هوای جلو، فرمان الکترونیکی، سیستم باز شدن خودكار درب‌ها هنگام تصادف، ترمز ضد قفل ABS و سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD برخوردار است.

هر دو مدل دستی و اتوماتیک این خودرو به سيستم تاشو براي صندلي عقب، تنظيم ارتفاع نور چراغ جلو، ميله ضربه گير درهاي جانبي، ميله فرمان جمع شونده، سيستم ضد سرقت موتور و صندلي عقب با قابليت پشتيباني ايزوفيكس مجهز شده اند. با این حال مدل اتوماتیک برلیانس H330 از تجهیزات اضافه ای نظیر سيستم ورود و استارت بدون كليد، قابليت تنظيم صندلي راننده در 8 جهت به همراه تنظيم گودي كمر، سنسور دنده عقب، سانروف برقي و بسته شدن پنجره ها با استفاده از ريموت كنترل برخوردار است.

 هر دو مدل دستی و اتوماتیک این خودرو به سيستم تاشو براي صندلي عقب، تنظيم ارتفاع نور چراغ جلو، ميله ضربه‌گير درهاي جانبي، ميله فرمان جمع‌شونده، سيستم ضد سرقت موتور و صندلي عقب با قابليت پشتيباني ايزوفيكس مجهز شده‌اند. با این حال مدل اتوماتیک برلیانس H330 از تجهیزات اضافه‌ای نظیر سيستم ورود و استارت بدون كليد، قابليت تنظيم صندلي راننده در 8 جهت به همراه تنظيم گودي كمر، سنسور دنده عقب، سانروف برقي و بسته شدن پنجره‌ها با استفاده از ريموت كنترل برخوردار است.

برلیانس H320

برلیانس H320

همانند برلیانس H230 که از نسخه‌ای هاچبک برخوردار است، مدل هاچبک H330 نیز با نام برلیانس H320 به بازار عرضه می‌شود. این دو خودرو به لحاظ مشخصات فنی و امکانات رفاهی با یکدیگر تفاوتی ندارند . از جمله امکانات رفاهی موجود در برلیانس H320 می‌توان به سانروف برقي، سنسور دنده عقب و قابليت تنظيم صندلي راننده در 8 جهت به همراه تنظيم گودي كمر اشاره کرد. طراحی جوان‌پسند، برخورداری از امکانات و ایمنی مناسب و استاندارد آلایندگی یورو 5 از نکات قابل اهمیت برلیانس H330  است که موجب جذب خریداران می‌شود.

برلیانسc3 cross

برلیانسc3 cross

 جدیدترین محصول کمپانی برلیانس برای بازار داخلی برلیانس C3 CROSS نام دارد که در واقع نمونه فیس لیفت برلیانس H320 محسوب می‌شود. شرکت برلیانس تغییرات متعددی را در نمای ظاهری H320 به وجود آورده است اما برلیانس C3 کراس به لحاظ فنی و نمای داخلی تفاوتی با نمونه‌های H320 ندارد.

کنسول میانی با یک قاب نقره‌ای‌‌ رنگ از سایر قسمت‌ها جدا شده است؛ به طوری‌که هیچ تناسبی بین آن و سایر قسمت‌ها وجود ندارد و در همان نگاه اول توی ذوق می‌زند. از امکانات برلیانس کراس می‌توان به سيستم تنظيم هواي ورودي الكترونيكي، سانروف برقي، قابليت تنظيم صندلي راننده در ۸ جهت به همراه تنظيم گودي كمر، مالتي مديا همراه با سيستم رهياب ماهواره‌ای(GPS)، صندلي عقب با قابليت پشتيباني ايزوفيكس( صندلي كودك)، سيستم ورود و استارت بدون كليد، كامپيوتر سفري و … اشاره کرد.

برلیانس C3 Cross با موتور ۱۶۵۰ سی‌سی به بازار عرضه می‌شود که قادر به تولید 114 اسب بخار در 6000 دور بر دقيقه و 154 نيوتن‌متر در 4000 دور بر دقيقه است. انتقال توان به چرخ‌های جلو از طریق گیربکس ۴ سرعته اتومات انجام می‌پذیرد. مصرف سوخت برلیانس کراس در حالت ترکیبی ۷.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است و استاندارد آلایندگی یورو ۵ را داراست.

از امکانات ایمنی برلیانس کراس می‌توان به كيسه هواي جلو (راننده و سرنشين جلو)، سيستم ترمز ABSوEBD، سنسور دنده عقب، قفل اتوماتيك درب‌ها هنگام رسيدن به سرعت ۲۰ کیلومتر بر ساعت، باز شدن خودكار درب‌ها هنگام تصادف، يادآوري صوتي باز بودن كمربند ايمني و … اشاره کرد.

برلیانسV5

برلیانسV5

برلیانس V5 تنها نسخه وارداتی خودروهای برلیانس از میان انواع برلیانس در ایران است که به دلیل عدم استقبال تنها در سال‌های 93 و 94 وارد ایران شد. این مسئله باعث شد برلیانس V5 لقب بدشانس ترین خودروی چینی را از آن خود کند.

برلیانس V5 از جمله خودروهای ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپه است که موتور آن ۱۶۰۰ سی سی حجم دارد. همین حجم موتور در تقابل با بدنه سنگین V5 یکی از دلایل عدم استقبال خریداران خودرو در ایران محسوب می‌شود. حداکثر قدرت موتور برلیانس V5به 109 اسب بخار در ۵۸۰۰ دور در دقیقه می‌رسد و حداکثر گشتاور آن ۱۵۱ نیوتن متر در ۴۰۰۰ دور در دقیقه است. این خودرو از جعبه دنده ۵ سرعته اتوماتیک بهره برده است و شتاب صفر تا ۱۰۰ آن در حدود 12 ثانیه اعلام شده است.

از تجهیزات ایمنی برلیانسV5 می‌توان به ۶ کیسه هوا، ترمز دیسکی جلو، ترمز دیسکی عقب، ترمزABS، ترمزEDB، باز شدن خودکار قفل درب‌ها حین تصادف اشاره کرد. همین‌طور این خودروی چینی به ۸ بلندگو مجهز شده است و سیستم صوتی آن قابلیت پخش MP۳ با ورودی USB دارد. فرمان این خودرو هیدرولیک کامل است و برای راحتی پارک کردن راننده می‌تواند از سنسور پارک عقب استفاده کند.

از دیگر تجهیزات برلیانسV5  می‌توان به مواردی چون آینه‌های جانبی برقی به همراه گرمکن، فیلتر هوای اتاق، سانروف، رینگ آلومینیومی، شیشه‌های بالابر برقی، صندلی عقب تاشونده، چراغ مه‌شکن جلو و عقب و… اشاره کرد. در میان خودروهایی با مشخصات نزدیک به برلیانسV5، می‌توان به چانگانCS35، ام وی ام X33 و گریت وال Mاشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *