دسته‌بندی نشده

چگونه از روغن سوزی خودرو جلوگیری کنیم؟

چگونه از روغن سوزی خودرو جلوگیری کنیم ؟| کارشناس خودرو

شکی نیست که هر خودرو برای روشن ماندن و حرکت کردن، مقدار معینی روغن نیاز دارد و مقادیر کمتر و بیشتر آن به ضرر خودرو است. گاهی ممکن است از نظر شما خودرویتان روغن مصرفی اش بسیار بالا باشد و از نظر شما روغن سوزی داشته باشد، اما این مقدار، دقیقا مطابق با استانداردهای اعلام شده از سمت کارخانه سازنده اش باشد و هیچ نقصی نداشته باشد.

همچنین، ویسکوزیته روغن مصرفی شما برای خودرو، باید دقیقا از همان نوعی باشد که سازنده معرفی کرده و از ابتدا خودرو با آن شروع به کار کرده است. در غیر این صورت ممکن است روغن انتخاب شده با خودرو سازگار نباشد و خودرو به روغن سوزی بیفتد.

موتور هر اتومبیلی پس از کارکرد بیش از صد هزار کیلومتر دچار فرسودگی در سیستم پمپ روغن و همچنین بقیه قطعات متحرک موتور دارد که با اتفاقاتی نظیر روغن سوزی، روغن کم کردن و یا شکستن رینگ و بریدن سوپاپ و …خود را نشان می دهد. این تصور نادرست که تعویض دیر هنگام روغن تاثیری اساسی در خرابی موتور دارد نتیجه اطلاعات نادرست برخی سودجوهاست. البته طرز رانندگی و همچنین قطعات هم تاثیر بسزایی در عمر موتور دارد. به عنوان مثال موتورهای ژاپنی بهترین کارکرد را بر اساس کیلومتر داشته اند.

علت یاتاقان زدن موتور، نرسیدن به اندازه کافی روغن به قطعات متحرک موتور و همچنین دمای موتور است. روغن بایستی ویسکوزیته مناسبی داشته باشد. میتوان گفت بدلیل فرسودگی اویل پمپ در کارکرد بیش از صد هزار کیلومتر، تعمیر یاتاقان ها ضروری است.

هر موتوری در يک روز مشخص نياز به یک سری تعميرات اساسی پيدا می كند. با این وجود اگر ما در نگهداری موتور دقت لازم را بكار ببريم. می توانيم عمر مفيد موتور را افزايش دهيم و از روغن سوزی آن جلوگیری نماییم. در ذیل به تعدادی از این نکات که بر محوریت خودروهای مجموعه پژو می باشد اشاره شده است

راههای جلوگیری از روغن سوزی خودرو

راههای جلوگیری از روغن سوزی خودرو

 

 

  1. از فيلتر هوای مخروطی متفرقه استفاده نكنيد.
  2. هميشه از يك روغن موتور مشخص استفاده كنيد.استفاده از دو نوع روغن موتور متفاوت مي تواند تركيبات شيميایی روغن را مورد حمله قرار دهد. و باعث از بين رفتن خواص روغن موتور گردد. حتي اگر شما روغن موتور را تخليه كرده باشيد. بازهم مقداری از روغن قبلی در داخل موتور وجود دارد.
  3. از شستن موتور با گازوئيل خودداری كنيد. شستن موتور با گازوئيل باعث خشك شدن و خرابي لاستيك گيت و قطعات ديگر موتور می شود.
  4. از باز كردن ترموستات خودداری كنيد
  5. هميشه در تعويض فيلتر روغن فيلتر را قبل از نصب با روغن موتور پر كنيد.
  6. زمانی كه روغن موتور را تخيله كرديد، بعد از پر كردن موتور از روغن در هنگام استارت زدن تا مدت زمانی كه كل سيستم از روغن پر نشده گاز ندهيد. حتی بعضی از افراد با قطع كردن سيستم جرقه زنی موتور ابتدا استارت می زنند تا مدارهای سيستم روغن كاری از روغن پر شود. بعد برق موتور را وصل می كنند. و بعد استارت می زنند.
  7. برای خودروهای پژو 405، سمند و پارس (موتورXU7) بهترین روغن موتور 20W50 API-SJ ساخت کارخانه های Total-elf می باشد.
  8. برای خودروهای پژو 206 تیپ 2 و 3 (موتور TU3) بهترین روغن موتور 20W50 API SL ساخت کارخانه های Total-elf می باشد.
  9. برای خودروهای پژو 206 تیپ 5 و 6 و رانا (موتور TU5) بهترین روغن موتور 10W40 API SL ساخت کارخانه های Total-elf می باشد.
  10. در صورت استفاده از روغن توتال 7000، به طور معمول هر 10000 کیلومتر باید آن را تعویض کرد. کسانیکه بیشتر در ترافیک رانندگی می کنند باید زودتر روغن خودرو را تعویض کنند.
  11. در صورت استفاده از روغن توتال 5000، به طور معمول هر 7000 کیلومتر باید آن را تعویض کرد. کسانیکه بیشتر در ترافیک رانندگی می کنند باید زودتر روغن خودرو را تعویض کنند.
  12. زمان تعویض روغن صراحتا در دفترچه خودرو در شرایط عادی ذکر شده ولی با توجه به شرایط غیر عادی مانند ترافیک سرعت های بالا گرما و سرما بیش از حد تعویض با یک ضریب 0.7 تا 0.8 عالی می باشد به طور مثال برای  موتور پژو  405 زمان تعویض روغن را 10000 کیلومتر درج کرده است؛ در نتیجه تعویض در 7000 تا 8000 کیلومتر عالی می باشد.
  13. بزرگترین اشتباه ما ایرانی ها تعویض روغن براساس کیلومتر است در صورتی که روغن موتور بر اساس ساعت کار کرد موتور باید تعویض شود .برای مثال یک خودرو فاصله تهران تا اصفهان را حدود 4 ساعت طی می کند (420 کیلومتر) ولی در تهران همان 4 ساعت 100 کیلومتر هم نمی تواند حرکت کند. در ضمن سیاه شدن روغن نشانه خرابی آن نیست (روغن موتور خوب دارای 4 نشانه است 1 کف نکند 2 بخار کند 3 کم بکند 4 سیاه شود) در ضمن در هربار تعویض روغن فیلتر آن هم باید تعویض شود و روغن موتور باید مطابق استاندارد شرکت سازنده مصرف شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *